EVOLUŢIE

evolutieLucrarea „Evoluţie" a fost realizată în 1976, în cadrul Taberei de sculptură în metal organizată la Galaţi de Uniunea Artiştilor Plastici, cu sprijinul autorităţilor locale.

 

Compoziţia, de culoare gri, capătă un aspect ritmat în spaţiu prin alăturarea unor elemente octogonale care cresc progresiv şi formează un fel de labirint.

Labirintul reprezintă un plan complicat, dificil de parcurs, un simbol al unui sistem de apărare, vestind prezenţa a ceva preţios, sacru. Aşezată cu faţa spre oraş, ieşirea din labirint permite descoperirea acestui oraş deosebit care este Galaţiul, cu toate frumuseţile sale, care a evoluat de-a lungul timpului, s-a dezvoltat aici, pe malul Dunării şi a devenit ceea ce este astăzi. Se adaugă simbolul octogonului, care înseamnă viaţă veşnică şi care face aluzie la stabilitatea urbei de la Dunăre, la evoluţia ei prezentă şi viitoare.

Sculptura contribuie, prin monumentalitatea şi frumuseţea sa, la îmbogăţirea zestrei artistice a oraşului Galaţi şi înnobilează metalul cu valenţe plastice şi simbolice deosebite.

 View Larger Map