PASĂREA APELOR

pasarea apelorLucrarea „Pasărea apelor" a fost realizată în 1976, în cadrul Taberei de sculptură în metal organizată la Galaţi de Uniunea Artiştilor Plastici, cu sprijinul autorităţilor locale.

 

„Pasărea apelor" are în ea ceva care ne duce cu gândul la basmele noastre populare, dar evidenţiază şi capacitatea artistului de a propune o nouă mitologie. Sculptura este un fel de pasăre-peşte.

Registrul de jos este lucrat piramidal, în timp ce partea superioară se termină cu un cilindru din care se desprind trei aripi, care, prin forma lor, ilustrează şi ideea de zbor, dar şi aceea de val, făcându-se astfel localizarea în spaţiul dunărean. Compoziţia verticală, în tonuri de gri, are o înălţime de 1,8 metri şi o lăţime de 1,5 metri.

Ea reprezinta pregătirea zborului spre rarele parfumuri ale cerului întoarcandu-le fiinta, spre lumea interioara a luminii divine, expresie a cauzei cauzelor.

Artistul a reusit sa ne înfăţiseze tăcerea cu a ei sacralitate , unde este posibilă întâlnirea cu Dumnezeu. Numai devenind şi trecând prin rugaciune te poţi înălţa, pasărea măiastră umplând vazduhul cu zborul - libertate a fiinţei.

 View Larger Map