NARCIS

narcisLucrarea „Narcis" a fost realizată în 1976, în cadrul Taberei de sculptură în metal organizată la Galaţi de Uniunea Artiştilor Plastici, cu sprijinul autorităţilor locale.

 

Sculptura este o construcţie geometrică având o aluzie figurativă. Narcis este emblema vanităţii, a dragostei şi a mulţumirii de sine. Apa slujeşte drept oglindă deschisă spre profunzimile eului şi trădează o tendinţă spre idealizare. Narcis poate fi văzut ca un simbol pentru oraşul Galaţi, care a crescut şi a devenit mai frumos şi mai prosper de-a lungul timpului şi care acum se admiră, se regăseşte şi este încântat de ceea ce descoperă reflectându-se în oglinda apei.

Aşezat chiar în preajma apei, „Narcis" a rămas să se privească mereu în oglinda apei fluviului, încântând prin puritatea şi geometria formelor, integrate armonios în peisajul natural.

Sculptura contribuie, prin monumentalitatea şi frumuseţea sa, la îmbogăţirea zestrei artistice a oraşului Galaţi şi înnobilează metalul cu valenţe plastice şi simbolice deosebite.

 View Larger Map